JADŁOSPIS

Opublikowano: 2022-08-31 14:47, Numer artykułu: 9331 , Autor: J.Smolibowska

 

INFORMACJA O ALERGENACH

 Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – ze szczególnym uwzględnieniem alergenów (załącznik na dole strony) .W związku z powyższym w jadłospisie zamieszczony jest numer oznaczający alergeny jakie potrawa zawiera.

 

                          JADŁOSPIS

 

22.04.2024
Gołąbki w sosie pomidorowym. (1.2.3.)
Ziemniaki.(1.)
Galaretka do picia.
Mandarynka.
23.04.2024
Zupa z fasolki szparagowej. (1.3.7.)
Bitki z szynki. (3.)
Kasza jęczmienna. (3.)
Buraczki.
24.04.2024
Kotlet pożarski. (2.3.)
Ziemniaki. (1.)
Mizeria z koperkiem.( 1.)
Jabłko pieczone z dżemem porzeczkowym.
Kompot wiśniowy.
25.04.2024
Zupa jarzynowa. (1.3.7.)
Kluski szare z boczkiem i cebulą. (2.3.)
Kapusta kiszona gotowana.
Porcja suszonych jabłek.
26.04.2024
Filet z miruny smażony w mące. (3.6.)
Ziemniaki.(1.)
Surówka z ogórka konserwowego i świeżej papryki. (10.)
aHerbata owocowa.

                                             


Pliki do pobrania: